House MZ Bologna

THIS SMALL ADDITION FEATURES A PREFABRICATED TIMBER STRUCTURE AND THE USE OF NATURAL MATERIALS.

The renovations being made on the house are focused on the two main needs of the clients; to use bio-ecological building materials and to expand the house without interfering with pine and wisteria trees in the close vicinity of the house.

The small wooden extension features a parallelepiped design. The previous structure had had an effect on the growth of the trees on both the ground floor level and first level. The changes allowed for a large window opening onto the garden, creating a close link between the internal and external areas, the living area, the study and the natural surrounding environment.

Externally, the renovated face of the house is defined by a plaster surface and the extension is in natural larch boards. The project does not hide the duality between the new and the preexisting structures.

Exterior

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Year: 2011
Structure: Wood
Client: Private
State: Completed
Location: Bologna